899
post-template-default,single,single-post,postid-899,single-format-link,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Pressmeddelande Antikrundan 24 augusti 2019

Pressmeddelande 2019-03-26 Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg.

Antikrundan kommer till Nora Järnvägsmuseum.

Inspelning lördagen den 24 augusti 2019.

Vi känner oss stolta och hedrade över att bli utvalda av det populära TV-programmet Antikrundan.

Vi öppnar upp våra portar för ca 2 miljoner TV-tittare som följer programmet och det är med stor glädje och ödmjukhet som vi välkomnar SVT, produktionen Antikrundan, till Nora Järnvägsmuseum i Nora den 24 augusti 2019.

Vår unika järnvägsmiljö med station, lokstallar, vagnverkstad, lok och vagnar kommer att sätta guldkant på hela evenemanget och bli extra ögongodis för besökare och för TV-tittarna.

Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg, tillsammans med föreningen Nora Bergslags Veteran-Jernväg, Nora kommun och ArkivCentrum Örebro Län, är några viktiga aktörer som samverkar i projektet. Vi har också tagit hjälp av idrottsföreningen, Nitro/Nora BS, som kommer att hjälpa till med parkeringsvakter som lotsar trafiken ner till Skojarbacken och bandyplanen. Vi räknar med mellan 1000 och 2000 besökare. Toaletter kommer att finnas intill parkeringen och vid bandyplanen där det också finns fika och lätt förtäring. Nora resecentrum och bussgatan kommer att hållas stängda och linjetrafiken dirigeras om.

Vi har ett stort arbete framför oss. Renovering av golvet i vagnverkstaden kommer att påbörjas i mitten av april. Vagnar ska rullas ut och en allmän uppstädning på området kommer att ske. Vagnverkstaden måste ställas i ordning och städas för en helt ny målgrupp än den vi normalt ar vana vid att ta emot. Det ställs höga krav på säkerhet och utrymningsmöjlighet etc. Nya målgrupper med nytt koncept i vår unika järnvägsmiljö är precis vad vi vill ha. När det gamla möter det nya, det är då det sker en förändring och det är först då vi kan utveckla vår verksamhet framåt.

Vi vill uppmana alla, inte bara Norabor, att göra en utflykt till Nora Järnvägsmuseum den 24 augusti med något kärt föremål och få det värderat av Antikrundans experter. Det kommer att finnas fler aktiviteter på området under dagen. NBJ-arkivet kommer att hållas öppet, likaså Järnvägsmuseet i godsmagasinet. Nora Bergslags Veteran-Jernväg kommer att köra trafik till Pershyttans bergsmansby och Järle station där man kan fika.

Evenemanget kommer att gynna hela Noras besöksnäring där var och en bär ansvar för att visa upp ett professionellt värdskap. Vi är alla en del av evenemanget när Nora sätts på kartan ännu en gång.

För mer information:

Ann-Sofie Windh, projektledare

Stiftelsen NJOV

Info.njov@telia.com  www.njov.se

Aktörer som samverkar i projekt Antikrundan:

Stiftelsen Nora Järnvägsmuseum och Veteranjärnväg, projektledare Ann-Sofie Windh

Föreningen Nora Bergslags Veteran-Jernväg

ArkivCentrum Örebro Län, Nora kommun, Idrottsföreningen Nitro/Nora BS m.fl.