Nora Veteranjärnväg - NJOV
296
page-template-default,page,page-id-296,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Nora Veteranjärnväg

Nora Veteranjärnväg erbjuder resa med ångtåg eller rälsbuss som på den gamla goda tiden. Det är Nora Bergslags Veteran-Jernväg som har har hand om trafiken på spåren. Läs mer på Nora Bergslags Veteran-Jernvägs webbsida www.nbvj.se. Biljetter kan du endast köpa OnLine.

Under sommaren kan du resa med ånglok och rälsbuss mellan Nora station-Järle station, Pershyttans bergsmansby, Gyttorp station och Nya Viker.  Järnvägen trafikeras av föreningen Nora Bergslags Veteranjärnväg sommartid. Kring jul har vi kört tomtetåget, ångtåg med julstämning ombord. Tomten tittade förbi och hade med sig julklappar till barnen. Läs mer om NBVJ här.

För senaste nytt kring trafiken se NBVJ:s Facebooksida:
https://www.facebook.com/norabergslagsveteranjernvag

Ta med cykeln på tåget

Under sommaren kan du resa och även ta med din cykel utan extra kostnad. Vill du ta med din cykel på tåget så tänk på att cykeln behöver ha ett stöd eller kunna lutas, och att du är i  god tid på stationen så att cykeln hinner lastas ombord. Sen är det bara att njuta av utsikten och resan!

Caféer i vackra kulturmiljöer

Åk tåg till Järle station eller Pershyttan och ta en gofika!

Järle stationscafé: Öppet: sommartid. Läs mer på www.facebook.com/järle-stationscafe

Pershyttans tågcafé: Öppet sommartid, Läs mer på www.facebook.com/pershyttantagcafe

Järnet skulle transporteras ut i världen och järnvägsnätet byggdes ut. Järnvägen mellan Nora och Ervalla var landets första normalspåriga järnväg. Redan våren 1856 gick det första tåget på sträckan Nora – Ervalla med persontrafik.  Samma sträcka trafikerar NBVJ, Nora Bergslags Veteran Järnväg fortfarande sommartid, 160 år senare till Pershyttan, Järle och vidare till Gyttorp och Nya Viker.